Grib mainīt prioritātes • IR.lv

Grib mainīt prioritātes

Uldis Pīlēns. Foto — Reinis Hofmanis
Pauls Raudseps, Jana Altenberga

Prezidenta amata kandidāts Uldis Pīlēns par attiecībām ar Krišjāni Kariņu, par kampaņu «atkrieviskosim Latviju» un par Tautas partijas «romantisko periodu»

Tūlīt pēc Lieldienām savu kandidatūru uz Valsts prezidenta amatu pieteica Uldis Pīlēns (66) — arhitekts, uzņēmējs, būvniecības, projektēšanas un ražošanas uzņēmuma UPB grupas padomes priekšsēdētājs. Pīlēns studējis arhitektūru Rīgas Politehniskajā institūtā (tagad Rīgas Tehniskā universitāte), vēlāk absolvējis Veimāras Arhitektūras un būvniecības augstskolu tā laika Vācijas Demokrātiskajā Republikā. 1983. gadā viņš kļuva par dzimtās Liepājas galveno arhitektu.

Pīlēns bija viens no 1998. gadā izveidotās Tautas partijas dibinātājiem, ilgu laiku arī tās valdes loceklis. 2022. gadā pirms 14. Saeimas vēlēšanām Pīlēns izveidoja Apvienoto sarakstu (AS), bija tās premjera amata kandidāts, bet pats uz parlamenta vietu nepretendēja.

Ar Pīlēnu sarunājamies 14. aprīļa rītā Ķīpsalā, viņa paša radītajā mākslas un kultūras kompleksā Ola Foundation.

Kāpēc uzskatāt, ka jūs būtu labs prezidents?
Šī brīža Latvijas attīstības posmā prezidenta institūcijai ir vajadzīgas citas prioritātes. Manā izpratnē drošība ir pāri visam — iekšējā un ārējā drošība un pilsoņu lojalitātes jautājums kā viens no drošības faktoriem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu