Mammīt, tas onkulis ir mans draugs • IR.lv

Mammīt, tas onkulis ir mans draugs

5
Ilustrācija — Krišs Salmanis
Sanita Jemberga, Re:Baltica

Kā policija, skola un kaimiņi Daugavpilī gadiem nepamanīja pedofilu Pašu, kuru izdevās pieķert tikai ar anonīma Re:Baltica lasītāja palīdzību

Aploksne pienāca uz darba adresi — nevienam konkrēti, adresēta vienkārši Re:Baltica. Tajā bija apsveikuma kartīte — brūna zeme, zili viļņi — ar vēlējumu angliski: «Īpaši tev.» Iekšpusē bija ielīmēta atmiņas karte un blāviem burtiem angliski uzvilkts: «Glābiet bērnus.»

Kartē bija 100 failu — 99 foto un video, un viens dokuments. Fotogrāfijas bija kā no pedofilu rokasgrāmatas. Vismaz trīs puikas 10—14 gadu vecumā, apakšbiksēs ar paplestām kājām, blakus ēdiena šķīvim, iegrimuši spēlītēs telefonā vai datorā. Pirmās bija uzņemtas 2014. gadā, pēdējās — 2019. gadā. Aizvien kailākas un pornogrāfiskākas. Vairākās redzams arī pieaudzis vīrietis. 

Pievienotajā dokumentā bija tikai dažas rindas — uzvārds, nepilnīga adrese un lūgums neizpaust informācijas avotu.

Pacēlu klausuli un piezvanīju vienīgajam man zināmajam cilvēkam, kurš varētu pateikt, kā labāk rīkoties tālāk. Izmeklētāja Lilija Latišenko-Burakova strādā ar smagākajiem dzimumnoziegumiem Rīgā un rajonā. Bijām iepazinušās saistībā ar seksuālos noziegumos pret pacientēm apsūdzētā imunologa lietu. Iepriekš bezcerīgo lietu viņa noveda līdz apsūdzībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu