Jaunie ministri. Ministrs nedrīkst būt kurls • IR.lv

Jaunie ministri. Ministrs nedrīkst būt kurls

9
Evika Siliņa. Foto — Valsts kanceleja
Jana Altenberga

Labklājības ministre Evika Siliņa cer virzīt likuma grozījumus par sieviešu pārstāvniecību lielo uzņēmumu valdēs

Līdz 2012. gadam Evika Siliņa bijusi praktizējoša zvērināta advokāte. 11. Saeimas vēlēšanās 2011. gadā kandidēja no Zatlera Reformu partijas, taču parlamentā ievēlēta netika, vēlāk iestājās Vienotībā. 2013. gadā Siliņa kļuva par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāri, bet no 2019. gada janvāra — par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa parlamentāro sekretāri. 14. Saeimas vēlēšanās ievēlēta no Jaunās Vienotības saraksta un kopš valdības izveidošanas vada Labklājības ministriju. 

Ar ministri sarunājāmies attālināti 14. marta pēcpusdienā.

Kāpēc tieši jūs esat labklājības ministre?
Jau esot Iekšlietu ministrijā, bērnu jautājumi vienmēr bija mana prioritāte un arī sirdslieta. Iespējams, arī manas cilvēciskās īpašības — spēja būt empātiskai, dzirdēt, uzklausīt. Tās ir svarīgas [īpašības], lai labklājības ministrs varētu ne tikai virzīt politiku, bet arī sadzirdēt, uzklausīt un saprast. 

Kā vērtējat šogad labklājībai piešķirtos līdzekļus? Ko no iecerētā izdosies īstenot?
Ļoti svarīgi, ka mēs ieviesām minimālo ienākumu līmeņa reformu, ko bija sākuši mani priekšteči. Finansējuma tam nebija, šogad ir. Izdevās iegūt finansējumu arī vardarbībā cietušajiem — gan pieaugušajiem, gan bērniem. [Būs] ilgi gaidītie krīzes dzīvokļi, lai personas, kuras ir cietušas no vardarbības, varētu patverties. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu