Ieguldījums nākotnē • IR.lv

Ieguldījums nākotnē

Raits Piķelis, SIA AB Galdnieks dibinātājs un vadītājs. Foto — Edgars Pohevičs
Ilze Šķietniece

Liepājnieks Raits Piķelis izveidojis uzņēmumu, kura ražotās mēbeles atrodas pat Amazon.com birojā

Sportisks azarts un māksliniecisks miers ir divas galvenās komponentes, kas raksturo ģimenes uzņēmuma AB Galdnieks vadības komandu. Kompānijas īpašnieks un vadītājs Raits Piķelis pēc būtības ir mākslinieks, savulaik pabeidzis Liepājas Mākslas vidusskolu. Savukārt viņa dzīvesbiedre Antra, kam uzticētas grāmatvedes un biroja vadītājas funkcijas, absolvējusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju. Par pārdošanas menedžeri un projektu vadītāju firmā strādā abu dēls Mārtiņš. Viņš Lielbritānijā studējis sporta menedžmentu un savulaik profesionāli trenējies futbolā. Sportista karjeru nācās beigt pēc mugurkaula traumas. 

Raits runā lēnām un pārdomāti, Antra savukārt ir ekspresīva. Tas viņus abus līdzsvaro un padara par izcilu tandēmu ne tikai sadzīvē, bet arī darbā. «Raitu interesē viss jaunais. Katru tēmu izzina līdz sīkumiem. Viņu, kā jau mākslinieku, nauda neinteresē,» raksturo dzīvesbiedre. Un ar smaidu piebilst: «Tāpēc es šeit esmu.» 

Mārtiņš sarunā nepiedalās. Viņš kopā ar vēl pieciem kolēģiem atrodas Zviedrijā, kur norit intensīvs darbs, lai nodotu pēdējā laika prestižāko objektu — viesnīcas Liseberg Grand Curiosa Hotel mēbelējumu. Tā atrodas Gēteborgā pie Lisebergas atrakciju parka, kam šogad aprit simt gadu. Viesnīcu paredzēts atvērt aprīlī.

Gēteborgas pašvaldība iepirkumā par Lisebergas viesnīcas mēbeļu izgatavošanu, piegādi un uzstādīšanu Liepājas uzņēmums AB Galdnieks piedalījās pirms diviem gadiem. Toreiz pasūtījums viena miljona eiro vērtībā šķita izdevīgs darījums. Tagad, izmaksām strauji augot, tas nebūt tāds vairs nav. Tomēr ne viss ir mērāms naudā. Uzņēmuma komanda ieguvumu saskata objekta nozīmībā, kas nākotnē varētu dot iespēju tikt pie citiem pasūtījumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu