Ārskats nr. 26: Eiropas karogs Tbilisi ielās; liberāļu triumfs Igaunijā; Bahmutas stratēģiskā nozīme • IR.lv

Ārskats nr. 26: Eiropas karogs Tbilisi ielās; liberāļu triumfs Igaunijā; Bahmutas stratēģiskā nozīme

Pauls Raudseps

Šonedēļ radās jauns ikonisks tēls: Kremlim draudzīgu valdību protestējoša gruzīnu sieviete, kurai pat ūdensmetēja spēcīgās šaltis nespēja izsist no rokām Eiropas Savienības karogu. Viņas izmisīgais spīts un citu protestētāju atbalsts simbolizē ne tikai Gruzijas, bet visu Krievijas imperiālisma apdraudēto cilvēku un tautu apņēmību dzīvot sabiedrībā, kurā valda Eiropas brīvības un tiesiskums, nevis Maskavas diktatūra. Šajā raidījumā Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps apskata Gruzijas sarežģīto vēsturi kopš PSRS sabrukuma, kā arī Igaunijas vēlēšanu iepriecinošos rezultātus, smago cīņu par Bahmutu, Ķīnai nelabvēlīgos Rietumu lēmumus par zemūdenēm un mikroshēmām, un dažādas versijas par Nordstream gāzes cauruļvadu spridzināšanu.

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ ziņās pamanītas lietas, gan lielas, gan mazas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2022

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu