Vērtību balvas • IR.lv

Vērtību balvas

1
Aivars Ozoliņš

Aktrisei Meļķei vairāk dūšas aizstāvēt savus principus nekā «nacionālistiem»

Marija Luīze Meļķe bija acīmredzami uztraukusies, nacionālās kinobalvas Lielais Kristaps pasākumā svētdien paziņodama par atteikšanos pieņemt balvu par labāko aktrises darbu, kamēr likumdevēji nav pieņēmuši «dzīvesbiedru likumu», un lūgdama pagaidām nodot to glabāšanā kultūras ministram Naurim Puntulim. Viņa apbalvota par galveno lomu filmā Neona pavasaris, «kurā es attēloju meiteni, kādu realitātē šī valsts atsakās aizstāvēt». 

Vajadzēja drosmi, lai visas Latvijas priekšā to pateiktu, un zāle viņas principiālo pilsonisko rīcību apsveica ar skaļiem aplausiem. Ministrs Puntulis gan neaplaudēja, un ne tikai tāpēc vien, ka ir atvaļinājumā.

Aktrisei un dzejniecei Meļķei ir vairāk dūšas iestāties par saviem principiem nekā visai ministra Puntuļa partijai par savējiem, toties atkal redzam, kādi tie šai partijai ir. «Nacionālo vērtību» saukļi ir tikai skanisks piesegs darījumiem ar jebkuru, kam nauda, vai tas būtu čekas stukačs vai pašmāju «nacionālais buržujs», vai Krievijas oligarhs, kā pašlaik.

Puntulis devies atvaļinājumā tikai uz dažām dienām, taču partijai mokoši svarīgā brīdī. NA pašlaik visas savas politiskās olas salikusi Putina oligarha Pjotra Avena un viņa izpalīga Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa porcelāna groziņā un apņēmīgi turpina šaut sev visās kājās, pat labi apzinādamās, ka nupat izpauž ne tikai savas mūžsenās simpātijas pret Austrumu autokrātiem, bet arī nu jau pavisam konkrētas saites ar slepkavnieciskā Kremļa režīma pārstāvi. Kāpēc rīkojas politiski tik pašnāvnieciski? Nauda samaksāta, bet pasūtījums nav izpildīts? Mafija nepiedos? Varam pagaidām tikai minēt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu