Debesu meitene un viņas piena ceļš • IR.lv

Debesu meitene un viņas piena ceļš

3
Elīza Legzdiņa. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Supernovas finālā un Zelta mikrofona ceremonijā daudzi pamanīja Elīzu Legzdiņu, kura dzīvo un mūzikas karjeru veido Lielbritānijā. Iespējams, viņa ir viena no visvairāk straumētajām latviešu dziedātājām

Ar Elīzu tiekamies Vecrīgas kafejnīcā. Blondie mati, sievišķīgais augums, bet galvenais — sirsnīgais smaids — dara viņu pamanāmu. Tas nekas, ka Elīza tērpusies melnā.

Nu jau labu laiku Elīzu pamanījuši arī klausītāji Lielbritānijā un citās pasaules valstīs, ne velti viņa ir viena no visvairāk straumētajām latviešu dziedātājām. 

Elīza izpilda hiphopu, elektronisko mūziku, R&B, kā arī deju popu. Viņas mūzika skanējusi gan BBC vairāksēriju raidījumā, gan Netflix filmās, arī FedEx un 10. paaudzes iPad reklāmās. Viņa izceļas arī cīņā par to cilvēku tiesībām, kas, pēc Elīzas domām, tiek diskriminēti — melnādainie, cilvēki ar īpašām vajadzībām, LGBT kopienas pārstāvji.

Gluži vai par savu pienākumu Elīza uzskata nepieciešamību aizstāvēt sieviešu tiesības būt tādām, kādas viņas ir, nepakļaujoties sabiedrībā valdošajam ķermeņa kultam. Viņa saka — tikai 22 gadu vecumā sākusi ģērbties tā, kā pati grib. Jo tāda viņa ir, ar apaļīgām kājām un dibenu, sievišķīga kā gleznotāja Rubensa tēli.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu