Ritenis griežas • IR.lv

Ritenis griežas

1
Kaspars Elarts, SIA Latvia Packing dibinātājs un vadītājs. Foto — Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Caur sportu, Nīderlandi un kokapstrādi — Kaspars Elarts iemācās radīt uzņēmumu, kas apgroza miljonus. Un idejas un plāni griežas tālāk

Smaržo pēc koka, skaļi griež iekārtas, un gatavās produkcijas krāvumus apspīd saule. Latvia Packing ražotnē Dobeles novada Auru pagastā viss notiek, papildus pamatproduktam — palešu bortiem jeb saliekamiem, viegli uzglabājamiem rāmjiem, ko liek uz koka paletēm — Latvia Packing ražo arī koka paletes. Uzņēmuma dibinātāja un līdzīpašnieka Kaspara Elarta galvā turpina griezties idejas un jauni plāni. Nepārtraukti noris attīstība, viņš saka. «Esam izauguši nopietnā līmenī — pagājušogad bija 6,5 miljonu apgrozījums. Šis ritenis ir iegriezts. Jūtu, ka griežas,» par uzņēmumu saka Kaspars. 

Ēveļskaidas līdz šim tika tirgotas tālāk granulu un brikešu ražotājiem. «Šī gada projekts — iekārtas, lai paši varam veikt pilnu ciklu un ražot briketes.» Kaspars plāno, ka jau rudenī varēs tās piedāvāt vietējiem patērētājiem. Un tas nav vienīgais jaunums, ko šogad piedzīvos uzņēmums. 

«Savām vajadzībām būvēsim saules parku — līdz augustam tas ir jāizdara.» 

Izvēdināt galvu

Kaspars vairākus gadus ir spēlējis Dobeles handbola komandā ZRHK Tenax. Viņa draugu lokā ir daudz sportistu, un sporta dēļ izveidojušies daudzi kontakti. «Man patīk sportisti — viņiem ir sportiskā disciplīna,» saka Kaspars. Tagad arī starp uzņēmuma darbiniekiem ir sportisti. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu