Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ESEJAS. RAKSTNIECĪBAS LABORATORIJA. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. «Grāmata sniedz unikālu iespēju ielūkoties piecpadsmit mūsdienu latviešu rakstnieku laboratorijās. Šie aizkadra stāsti atklāj, kā vispār kaut kas tiek radīts, un izgaismo tos instrumentus, kas noderēs ikvienam, kurš nodomājis rakstīt, vai ikvienam lasītājam, kurš jebkad vēlējies uzzināt vairāk par teksta tapšanu,» raksta Inga Žolude, viena no grāmatas eseju autoriem. Apgāda cena 9,07 €.


DZEJA.
ELĪNA VENDIJA RĪBENA. KREVELES. IZDEVNIECĪBA VALTERS DAKŠA. Autores otrais dzejas krājums ir par traumu un dzīšanu. Pirmais krājums bija abstraktāks un vērsts uz cilvēka pasaules pieredzi metafiziskā vērsumā, savukārt šis ir personiskāks — teksti pievēršas refleksijām par atsvešināšanos, šķiršanos, nāvi, samierināšanos, draudzību. Grāmatu var iegādāties izdevniecībā Valters Dakša un Jāņa Rozes grāmatnīcās. 


JAUNIEŠIEM.
LAURIS GUNDARS, MARIANNA LAPIŅA. DZIMTAS ASINIS. IZDEVNIECĪBA AMINORI. Laura Gundara un māk­slinieces Mariannas Lapiņas košais stāsts ir profesionāli pierakstīts kinoscenārijs, kura lapas papildinātas ar skicēm, paskaidrojošiem komentāriem, zīmējumiem un kadrējumiem, kādi top filmēšanas procesā. Scenārija vēstījums atbilst ikviena jauna cilvēka lielākajai problēmai — kā tikt galā ar tik ļoti nesaprotamo pasauli? Apgāda cena 15 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu