Prinča acīm • IR.lv

Prinča acīm

Grāmatnīcā Anglijas austrumu pilsētiņā Harlestonā
© The New York Times

11 būtiskākās atziņas prinča Harija memuāros, kas sniedz plašāku kontekstu viņa dzīvei un pieņemtajiem lēmumiem

Prinča Harija nepacietīgi gaidītie memuāri Spare ir aizrāvuši cilvēkus visā pasaulē un solās kļūt par vienu no gada nozīmīgākajām grāmatām. Interesi par šo grāmatu, kas piedāvā atklātu, lai arī vienpusīgu skatījumu uz Harija dzīvi, vēl vairāk sakāpināja skaļas intervijas, iepriekš nopludināti grāmatas fragmenti, pat priekšlaicīgs grāmatas pārdošanas sākums Spānijā.

Harijs skaidro, ka lēmumu par grāmatas rakstīšanu pieņēmis jau 2021. gada aprīlī, kad bija ceļā no ASV uz Lielbritāniju, lai piedalītos sava vectēva prinča Filipa bērēs. Kad ticis līdz Londonai, viņu satriekusi atziņa, ka ne paša tēvs, ne brālis īsti nesaprot, kāpēc Harijs un viņa sieva Megana pārcēlās uz Kaliforniju. «Nu tad tā… Papu? Viljam? Pasaule? Te nu tas ir!»

Lūk, 11 atziņas no grāmatas.

Atklāti par Diānas nāvi

Nākamajā rītā pēc tam, kad Harija māte princese Diāna gāja bojā autoavārijā Parīzē, Hariju pamodināja viņa tēvs Čārlzs. «Viņš apsēdās uz gultas malas,» raksta Harijs. «Uzlika roku man uz ceļa. «Mīļais zēn, mamma ir cietusi autoavārijā.» Viņš turpināja: «Viņa centās, mīļais zēn. Bet neizdzīvoja.»»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu