Mūrniece: Nulles tolerance koruptīvām shēmām un darījumiem • IR.lv

Mūrniece: Nulles tolerance koruptīvām shēmām un darījumiem

1
Ināra Mūrniece

Jaunā aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) ir apņēmusies izveidot valsts aizsardzības dienestu un rādīt piemēru «nulles tolerancei» pret korupciju. Žurnāls Ir turpina intervēt valdības jaunos ministrus, ceturtdienas numurā lasāma intervija ar aizsardzības ministri.

Mūrniece stāsta, ka viņai pārsteigums pirmajā saskarsmē ministres darbā bijis, ka šajā nozarē “ir ļoti liela ārlietu dimensija, kas ir ļoti liels darba apjoms”. “Ir jāstrādā ļoti intensīvi ar Kanādu, ar Spāniju, kas ir viens no lielākajiem karavīru kontingentiem Ādažos. Ir sākts darbs ar Dāniju pie mūsu divizionālā štāba Ziemeļi izveides,” stāsta ministre.

Aizsardzības ministrei gribētos, lai izdotos iespējami sekmīgi izveidot projektu ar rezervistu mācībām, “jo tas nozīmē ļoti praktisku mūsu drošības dimensiju”. Viņa atgādina, ka “NATO līgums nosaka, ka katrai valstij ir jādara pēc iespējas vairāk, lai stiprinātu savu drošību, un tad mēs varam cerēt un sagaidīt arī citu NATO dalībvalstu palīdzību. Šo uzstādījumu es gribētu padarīt mūsu sabiedrības apziņā iespējami skaidru: vispirms viss ir atkarīgs no mums pašiem”.

Otra lieta, ko gribētu Mūrniece jaunajā amatā, “lai mēs visi kopā vairāk domātu, kā aizsargāsim Latvijas drošību jau šodien un rīt. Mums jābūt gataviem arī tam, ka var nebūt daudz laika pārdomām. Jā, Latvijas sabiedrība šobrīd ir daudz lielākā drošībā, nekā pirms 2004. gada, kad mēs vēl nebijām NATO. Bruņotie spēki ir nostiprināti, bet vienmēr ir jautājums, vai ar to ir pietiekami”.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (1)

QAnon 12.01.2023. 19.19

Vai nebija jāsāk ar AM iztīrīšanu no krievu militāristiem, sākot jau ar Ļoņku Kalniņu un vēl veselu baru, kas krievu kara skolā, kopā ar saviem krievu sugasbrāļiem rija šņabi un sapņoja, kā pārvērtīs Eiropu un ASV radioaktīvos tuksnešos? Pēc 2014. kad krievi bez pūlēm sagrāba Krimu un Donbasu, Ukraina ir nopietni strādājusi, lai iztīrītu armiju no ienaidniekiem un, lai arī 2022. februārī vēl bija daudz nodevēju, tomēr tādu, kas atklāti šautu ukraiņiem mugurās, bija jau daudz mazāk un tas, kopā ar Trampa kunga iedotiem Javelin, palīdzēja nosargāt Kijivu. Es ļoti šaubos, ka Mūrnieces kundzei izdosies nosusināt to purvu, kas tika veidots 30 gadu garumā, jo AM 90% gadījumos vienmēr ir vadījuši pabriki.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu