Paši jūs to nevarat! • IR.lv

Paši jūs to nevarat!

Ieva Biķe (no kreisās) un Ilze Kalāce-Bērziņa, SIA Smalkais muslis īpašnieces. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Pārtikas ražošanā uzņēmuma Smalkais muslis izveidotājas Ilze Kalāce-Bērziņa un Ieva Biķe iegāja ar galveno mērķi radīt kaut ko labu un dzīvot interesanti. Biznesa veiksme nāca kā papildu bonuss

Veselīgi un skaisti! Tāda bija Ilzes Kalāces-Bērziņas un Ievas Biķes motivācija, kad viņas, divas topošās māmiņas, pirms pieciem gadiem sazinājās un pamazām nonāca pie idejas par vegānu mušļa biznesu. Nekā tāda Latvijā nebija. 

Abu uzņēmīgo sieviešu motivācija, kā izrādās, izrietēja no privātajām vajadzībām. Ilzes jaunākā skolas vecuma meita slikti ēda, un, ciemojoties pie māsas ģimenes Vācijā, sieviete ievēroja, ka bioveikaliņā pirktais pūdersmalkais muslis atvasei garšo gluži labi. Meita beidzot kaut ko labprāt ēda! Saņēmusi no māsas vīra idejas impulsu, Ilze atgriezās Latvijā un sāka domāt, kā kaut ko līdzīgu ražot šeit. Viņai bija skaidrs, ka to labprāt ēdīs arī citas ģimenes ar bērniem un jaunāka gadagājuma cilvēki, kuriem rūp sava veselība un dzīves kvalitāte. 

Apsverot iespējas, viņa uzrunāja savu draudzeni Ievu Biķi, vienai bija pieredze reklāmā, komunikācijā un biznesā, otrai — kultūras menedžmentā, un abām gandrīz vienāda vecuma mazuļi. Viņas labi sapratās un «spridzināja» idejas par topošo biznesu. 

Laba motivācija bija, ka pēc bērna kopšanas atvaļinājuma jāatgriežas darbā. Kāpēc dzīvē neveikt interesantu pagriezienu un nepievērsties savam biznesam!? Varbūt kādam lielajā biznesā tas izklausīsies smieklīgi, bet Ilze un Ieva sāka ar simt eiro ieguldījumu savā jaunajā projektā. Tas bija nepieciešams, lai kā mājražotājas izmēģinātu, kādu musli latviešiem piedāvāt: cik smalki malt auzas, kādus žāvētus augļus un ogas likt klāt. «Mūsu produktā nav cukura,» uzsver Smalkā mušļa izveidotājas. Saldumu dod augļi un ogas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu