Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Vairāk nekā 20 Onkoloģijas centra ārstu pagājušajā nedēļā brīdināja par iespējamu kolektīvu atlūgumu, jo slimnīcas vadība nav radusi risinājumu, lai speciālisti nepamestu darbu. Piektdiena bija pēdējā darba diena diviem augsti kvalificētiem LOC otolaringologiem. Veselības ministre Līga Meņģelsone (AS) pirmdien uzdeva Rīgas Austrumu slimnīcas padomei mēneša laikā rast risinājumu un nodrošināt ārstniecības pakalpojumu nepārtrauktību onkoloģijas pacientiem. Ārsti nav apmierināti ar slimnīcas valdes attieksmi pret viņu darbu. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pārgājis uz darbu ārkārtas režīmā. Pieaug gripas, Covid-19 un citas elpceļu saslimšanas, ik dienu mediķi saņem vairāk nekā 2000 zvanu.

Latvijā 2021. gadā nabadzības riskam bija pakļauti 22,5% iedzīvotāju, par 0,9% mazāk nekā 2020. gadā. Faktiskā bezdarba līmenis novembrī bija 6,9% jeb par 0,1% vairāk nekā oktobrī, taču mazāk nekā janvārī — 7,4%. Savukārt ilgstošo bezdarbnieku skaits samazinājies. Pašlaik ilgāk par gadu ir reģistrēts 21% bezdarbnieku, pērn tādu bija 28%.

Ziedot.lv šogad no iedzīvotājiem un uzņēmumiem ziedojumos saņēmusi aptuveni 20 miljonus eiro. Ziedotāji atbalsta ne tikai Ukrainu, bet arī līdzcilvēkus Latvijā. Piemēram, onkoloģijas pacientu atbalstam ar Ziedot.lv starpniecību saziedots miljons eiro. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu