Lēnā mode • IR.lv

Lēnā mode

Ilustrācija — Freepik
Ieva Kalēja

Padomi, kā veidot ilgtspējīgu garderobi

1. Kur ražots?
Pirms iegādājies jaunu apģērbu, noskaidro, vai tas ir ražots ētiski un ražošanas procesā netiek ekspluatēti cilvēki! Vai uzņēmums nodrošina saviem darbiniekiem adekvātu atalgojumu un ievēro darba drošības standartus? 

Viens no būtiskākajiem jautājumiem, kam pievērst uzmanību, ir valsts, kur drēbes izgatavotas. Vai tā ir vieta, kur ražošanas process tiek regulēts un pastāv likumdošana, kas nosaka iztikai atbilstošu minimālās algas apmēru un drošus darba apstākļus?

2. Vai piekopj videi draudzīgu praksi?
Šī nav garantija apģērba ilgtspējībai visā ražošanas procesā, bet ir vērts pievērst uzmanību tam, vai produkts atbilst kādam no labas prakses standartiem. Populāri un uzticami simboli, kas apliecina, ka ražošanas procesā ievērotas videi draudzīga prakse, ir Global Organic Textile Standard, Bluesign, OEKO-TEX, Responsible Wool Standard, Global Recycle Standard un Forest Stewardship Council. 

Tomēr, ja precei nav kāda no šiem simboliem, tas vēl nenozīmē, ka tā ražota pretrunā noteiktiem principiem. Tādā gadījumā vērts pameklēt informāciju par ražošanas procesu uzņēmuma mājaslapā vai sazinoties ar viņiem sociālajos medijos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu