Vērtības un apdraudējumi • IR.lv

Vērtības un apdraudējumi

25
Aivars Ozoliņš

NEPLP ir tiesības slēgt Doždj, taču nav tiesību ieviest politisku cenzūru

Attieksme pret karu Ukrainā var būt tikai melnbalta. Tas ir totalitāra ļaunuma karš pret brīvību un demokrātiju, un Krievijas mērķis ir iznīcināt Ukrainas valsti un tautu par to, ka nevēlas būt impērijā. Nevar būt nekādu «bet», «tomēr» un «abu pušu atbildības».

Tikpat melnbalta attieksme pret šā kara vērtējumiem gan nav iespējama. Vērtētājiem ir ļoti dažāda izpratne par lietu kārtību un bieži vien savi politiski mērķi, kā nupat parādīja arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmums atņemt raidīšanas licenci telekanālam Doždj.

2010. gadā dibināto televīzijas kanālu Krievijā pērn pasludināja par «ārvalstu aģentu», šogad tas pārcēla studiju uz Latviju, jūnijā NEPLP izsniedza tam apraides atļauju. Oktobrī Krievijas cenzori pasludināja par «ārvalstu aģentiem» arī trīs šīs televīzijas darbiniekus.

Latvijas likumi ir jāievēro katram, NEPLP vadītājs Ivars Āboliņš atgādināja pēc lēmuma paziņošanas, un tam var pilnībā piekrist. Padome trīs reizes fiksējusi pārkāpumus Doždj darbībā — tas nav nodrošinājis celiņu latviešu valodā, bija parādījis karti ar Krimu kā daļu no Krievijas un bija runājis par «mūsu armiju» un palīdzēšanu «mūsu puišiem», kuriem neērtības ierakumos. Šo trešo var uzskatīt par atbalstu okupantu armijai, kas Latvijā ir kriminālnoziegums, kaut gan lēmums, vai ir, būtu jāpieņem, protams, tiesai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu