Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

oooo Kluso salu fikcija / Pacifiction — Tourment sur les îles. Katalāņu režisora Alberta Serras filma skatītāju tin ap pirkstu lēnām un mērķtiecīgi, liekot uzdot jautājumu pēc jautājuma, bet tikpat kā nesniedzot atbildes. Filmas stāsts — augstais komisārs Derolē šķietami bezrūpīgi, taču, iespējams, pārdomāti un plānoti pārvietojas pa Franču Polinēzijas salu Taiti. Viņš kartē vietējo noskaņojumu, jo klīst baumas, ka franči varētu atsākt kodolizmēģinājumus. Serras darbs ir gan politisks trilleris, gan, iespējams, detektīvs, gan spiegu stāsts; katra no šīm toņkārtām uz ekrāna skan tikai daļēji — pārējo darbiņu izdara bagātīgi pabarotā iztēle. Kino no 8. decembra.

ooooo Mamma Roma. Pjēra Paolo Pazolīni 1962. gada filma ir viens no postneoreālisma spilgtākajiem darbiem un pieturas punktiem režisora daiļradē. Stāsts par māti — izbijušu prostitūtu, kura vēlas sākt jaunu dzīvi, lai uzlabotu sava dēla iespējas «izsisties» — darbojas gan kā traģisma pilns divu cilvēku stāsts, gan refleksija par Itālijas sabiedrību, kas cenšas sadzīvot ar savu fašistisko pagātni. Titullomā — gluži vai pārpasaulīgā Anna Manjāni. Kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē 10. decembrī plkst. 18.30.

Filma Viņa teica un diskusija par #EsArī kustību Latvijā. Vācu režisores Marija Šrāderes filmā portretēts izdevuma The New York Times žurnālistu darbs, kas atmaskoja desmitgadēm ilgo seksuālās vardarbības upuru apklusināšanu Holivudā. Pēc filmas kopā ar publicistiem, aktīvistiem un mediju pārstāvjiem (Lauru Brokāni, Agru Lieģi-Doležko, Rasu Jansoni, Ilmāru Šlāpinu un Lindu Curiku) notiks saruna par Me Too jeb Es arī kustību Latvijā. Kino Citadele 12. decembrī plkst. 19.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu