Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka kandidēs 2024. gada prezidenta vēlēšanās, un viņš ir pirmais republikāņu partijas pārstāvis, kas pieteicis savu nomināciju. Priekšvēlēšanu atlasē par viņu būtu gatavi balsot 40—50% republikāņu partijas atbalstītāju, liecina jaunākās aptaujas. Taču Mērilendas štata gubernators Lerijs Hogans, kas, arī visticamāk, kandidēs uz prezidenta amatu, lēš, ka par Trampu ir gatavi «stāvēt un krist» aptuveni 30% republikāņu atbalstītāju, 20% Trampu nespēj paciest, bet atlikušie 50% ir viegli pārliecināmi vēlētāji, kas var nosvērties par labu vienam vai otram kandidātam. Foto — Scanpix

Polija nav guvusi pierādījumus, ka 15. novembrī pierobežā ar Ukrainu nokritusī raķete, kas nogalināja divus cilvēkus, tikusi izšauta no Krievijas, paziņoja Polijas prezidents Andžejs Duda. Viņš pieļāva, ka Krievijā ražoto S-300 raķeti palaiduši Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki, lai notriektu Krievijas raķetes, bet tā nokritusi Polijā.

Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra svētdien atkārtoti aicināja Krieviju un Ukrainu izveidot drošības zonu pie Zaporižjas AES, kuras tuvumā sestdien notikuši vairāki spēcīgi sprādzieni. Pēc 17. novembrī notikušajām raķešu apšaudēm Ukrainā bez elektrības palika ap 10 miljoniem iedzīvotāju, paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. NATO Parlamentārā asambleja pirmdien aicināja dalībvalstu valdības un parlamentus pasludināt Krieviju par teroristisku valsti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu