Neideri būvē izdevīgi • IR.lv

Neideri būvē izdevīgi

Foto — Ieva Salmane
Agnese Meiere

Pirms diviem gadiem zemesgabalā netālu no Valmieras arhitekti, piecu bērnu vecāki un Instagram konta Būvē māju izdevīgi autori Jānis un Ilze Neideri, aizsāka savas privātmājas būvniecību. Nu jau gandrīz gadu ģimene dzīvo pašu spēkiem būvētas energoefektīvas ēkas otrajā stāvā un plāno pārvākties uz pirmo. Tas drīzumā tiks pabeigts

Divpadsmit gadus Neideru ģimene — Jānis, Ilze un viņu bērni Rūta (9), Stefans (7), Ābels (6) un Anna Sāra (2) — dzīvoja īrētā 55 kvadrātmetru dzīvoklī Mežaparkā, bet divus mēnešus vecā Estere pieteicās jau tad, kad ģimene bija ievākusies jaunajā mājā. 

Ģimene dzīvokli bija tā pielāgojusi un iekārtojusi, ka visam un visiem šķietami pietika vietas. Lielu neērtību nebija. Taču bērni auga lielāki, katram parādījās savas intereses un vajadzības, līdz ar to radās doma par lielāku mājokli. Sākotnēji ģimene meklēja aptuveni 100 kvadrātmetrus lielu māju īrei, taču šāds risinājums četru bērnu ģimenei izrādījās pārāk dārgs. Pēc tam domāja, ka varētu iegādāties jau gatavu māju, kurā ievākties uzreiz. Apskatījuši dažas mājas, bet, kā stāsta Jānis, šķitis jocīgi diviem arhitektiem dzīvot mājā, kuru nav projektējuši paši.

Un tad Neideri atcerējušies ideju, par kuru reiz ar draugiem tikai jokojuši, — nopirkt zemi. Un māju pašiem ne tikai projektēt, bet arī celt. Ja celt, tad tikai Rīgā! Draugi ieteikuši zemesgabalu Sarkandaugavā, un no pirmā acu uzmetiena tiešām šķitis — lieliska, dzīvesvietai piemērota vieta! Pavisam ātri ar radinieku palīdzību sarūpēti zemes iegādei nepieciešamie 10 000 eiro, un plāns varēja īstenoties. 

Bet… tā kā pavisam tuvu bija tramvajs, vilciens, osta, Neideri ātri vien saprata, ka viņu ģimenei šī vieta tomēr nav piemērota. Ko darīt? Jāņa vecāki piedāvāja atdāvināt ģimenei zemi netālu no Valmieras. Lai gan šoseja tuvu, apkārtējos trokšņus slāpē skaista bērzu birzs un acis priecē liela, skaista pļava. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu