Tiktoka Ostaps • IR.lv

Tiktoka Ostaps

11
Aleksejs Rosļikovs. Foto — LETA
Jana Altenberga

Politiskā flanga «krieviskajā» galā notikusi zemestrīce — Saeimā vairs nebūs Saskaņas, kas atdevusi vietu Stabilitātei! Kur uzradusies šī jaunā partija un tās vadītājs Aleksejs Rosļikovs?

Vēl gada sākumā partiju reitingi neliecināja par to, ka vienīgā krievvalodīgo partija 14. Saeimā būs Stabilitātei!, jo tā dibināta tikai pagājušā gada februārī, un tās līderis Aleksejs Rosļikovs līdz šim bija plašākā sabiedrībā ne sevišķi pazīstams bijušais Saskaņas Rīgas domes deputāts. Tomēr par šo partiju Saeimas vēlēšanās nobalsoja vairāk nekā 62 tūkstoši cilvēku, jaunajā parlamentā piešķirot tai 11 deputātu mandātus. Lielākais atbalsts ir Latgalē, kur tā saņēma 21% vēlētāju balsu, un Rīgā, kur ar 9,2% balsīm tā ierindojās otrajā vietā pēc Jaunās Vienotības. 

Rosļikovs savus vēlētājus aktīvi uzrunājis sociālajos tīklos, it īpaši platformā TikTok, kur viņam ir 33 tūkstoši sekotāju. Savos video, kas lielākoties ierunāti krievu valodā, partijas līderis aktīvi mobilizē krievvalodīgo auditoriju, kritizējot valdību, solot saukt pie kriminālatbildības aizejošās Saeimas deputātus un izvairoties nosodīt Krievijas iebrukumu Ukrainā. 

Rosļikova partija savā programmā sola pārskatīt dalību vai izstāties no «žņaudzošās Eiropas Savienības», samazināt deputātu un ministriju skaitu, piešķirt balsstiesības nepilsoņiem un nodrošināt krieviski runājošajiem izglītību dzimtajā valodā. 

14. Saeimas darbs vēl nav sācies, bet Stabilitātei! jau apvij skaļi notikumi — vizuālās identitātes nozagšana no Siguldas pašvaldības, iepriekšējas sodāmības un kriminālprocess par nepatiesas informācijas sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai. Tāpat kā Rosļikova neskaidrā nostāja par karu Ukrainā, neskaidri ir arī partijas īstenie nolūki un paša Rosļikova ienākšana politikā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu