Iestrēguši • IR.lv

Iestrēguši

Vitālijs no Ukrainas ar ceļabiedru šķērso robežu. Pēc četru dienu gaidīšanas robežpunktā, abi dosies uz Varšavu. Foto — Reinis Hofmanis
Baiba Kļava

Bēgot no okupētajām teritorijām, ukraiņi uz vairākām diennaktīm iesprūst uz Krievijas un Latvijas robežas, kur apstākļi ir skarbi. Viņiem cenšas palīdzēt brīvprātīgie

Grebņevas robežpunkts atrodas četru stundu brauciena attālumā no Rīgas. Tas ir viens no trim, caur kuriem ukraiņu bēgļi ierodas Latvijā pēc okupēto teritoriju atstāšanas. 

Kad svētdienas rītā Ir ierodas pierobežā, sastopam biedrības Tavi draugi pārstāves — projektu vadītāju Montu Vecozolu un brīvprātīgās Ivetu Ginteri un Henrietu Basu. Montai šī ir jau otrā maiņa, bet pārējām — pirmā. Abas ikdienā strādā finanšu nozarē.

Pavadījušas te trīs diennaktis, viņas svētdienas vakarā atgriezīsies Rīgā — vispirms tikai jāsagaida kolēģi, kam nodot stafeti. 

Biedrība te dežurē jau divas nedēļas un ir sarūpējusi gan pirmās nepieciešamības preces, gan vietu, kur bēgļiem sasildīties un pārnakšņot pēc ilgās gaidīšanas rindā Krievijas pusē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu