Sākt dzīvi no jauna • IR.lv

Sākt dzīvi no jauna

1
Solvita Bodoga ar Bitīti, Naomīti un Poli. Foto — Edgars Pohevičs
Agnese Meiere

Solvitu Bodogu uz dzīvi Ungārijā aizveda laulības saites, bet pirms pusotra gada atgriezties Latvijā lika gandrīz vai traģiski notikumi ģimenes dzīvē. Nu jau gadu viņa dzīvo Vaiņodē un citu pēc cita rada jaunus projektus

Cirka mākslinieces, kurzemnieces Solvitas Bodogas (agrāk Sudmales) dzīve ir kā viens liels piedzīvojums. Te viņa vada aizraujošu ekskursiju, te piedalās jaunā cirka izrādē, te māca bērnus. Gadu nodzīvojusi Ungārijā, viņa atkal ir Latvijā un omulīgi iekārtojusies uz dzīvi nelielā, senatnīgā namā Vaiņodē. Tas nekas, ka atgriežoties viņai nebija pat tējkarotes. Tagad viss ir! 

Mani izbrīna Solvitas spēja uz savu dzīvi paskatīties ar smaidu un perspektīvu. Kad vaicāju, kā viņa to spēj, atbild — iedzimta humora izjūta un dzīvesprieks.

Cik vien sevi atceras, viņu interesējis cirks. «Man apkārt nebija cirka cilvēki, bet radoši gan — tādi, kas komponēja, rakstīja, zīmēja. Arī es gribēju būt radoša, tikai cirkā,» stāsta Solvita. Tāpēc pievēršanās cirka mākslai bijusi mērķtiecīga un ar lielu nodošanos jau kopš bērna vecuma. 

Latvijā speciālu mācību iestāžu nebija, tāpēc Solvita attīstīja prasmes, kas vēlāk varētu noderēt cirka mākslā — dejoja, mācījās mūziku, stiprināja ķermeni. «Klasesbiedri gāja uz diskotēku, es tajā laikā mācījos roku stāju un citas lietas. Biju mērķtiecīgs bērns.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu