Ukrainas kara balsis. Aicina ziedot bairaktaram • IR.lv

Ukrainas kara balsis. Aicina ziedot bairaktaram

Mārtiņš Galenieks

Volodimirs Birjukovs.
Foto no privātā albuma

Šonedēļ Latvijā sākusies naudas vākšanas akcija bezpilota lidmašīnai Bayraktar, stāsta šobrīd Rīgā esošais ukraiņu žurnālists un akcijas organizators Volodimirs Birjukovs. Šie bezpilota lidaparāti kara sākumā izrādījās ļoti noderīgi Krievijas armijas bruņutehnikas iznīcināšanai. Līdzīgas akcijas ir notikušas arī citās valstīs. Viena lidaparāta iegādei nepieciešami pieci miljoni eiro. Volodimirs un pārējie akcijas rīkotāji cer, ka Latvijā tas izdosies.

«Cilvēkiem patīk, kad viņi redz, kā Bayraktar tiek izmantoti kaujas laukā. Rodas sajūta, ka viņi arī pielikuši savu roku okupantu iznīcināšanā, un bezpilota lidmašīnas nav kaut kas, ko var nopirkt veikalā vai kuru iegāde tiek organizēta katru dienu un visur,» saka Volodimirs. «Tāpēc es domāju, ka pavisam noteikti būs cilvēki arī no citām zemēm, kas vēlēsies piemest naudu. Taču pārsvarā akcijas mērķis ir tieši Latvijas iedzīvotāji.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu