Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Par vienu no Ukrainas kara simboliem ir kļuvuši pensionāri, kuri ar velosipēdiem nenogurstoši pārvietojas pa kaujās smagi cietušajām apdzīvotajām vietām, par spīti postījumiem un riskam. Attēlā: pie sagrautas mājas Toreckas pilsētā valsts austrumos. Foto — Scanpix

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs pirmdien aicināja atļaut starptautiskajiem inspektoriem piekļūt Zaporižjas AES. Krievija un Ukraina viena otru vainoja Eiropas lielākās AES apšaudē pagājušajā nedēļā. Jebkurš uzbrukums AES nozīmē pašnāvību, teica Gutērrešs. Zaporižjas AES atrodas Krievijas kontrolē, kas tur ierīkojusi armijas bāzi. Ukraina aicināja ap AES izveidot demilitarizētu zonu. 

Zaporižjas apgabala okupācijas varas vadītājs pirmdien parakstījis rīkojumu par referenduma par pievienošanos Krievijai sarīkošanu.

Igaunijas valdība pagājušajā nedēļā nolēma visās publiskās vietās demontēt padomju laika pieminekļus. Valstī esot aptuveni 200–400 pieminekļu ar okupācijas varas simboliku.

ASV Senāts pagājušajā nedēļā ar 95 balsīm par un vienu pret atbalstīja Zviedrijas un Somijas uzņemšanu NATO. Skandināvijas valstu uzņemšanu atbalstījis arī Francijas parlaments.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu