Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība nolēma mājsaimniecībām daļēji segt energoresursu cenu pieaugumu. Paredzēts, ka atbalsts būs par centrālo apkuri, apkurē izmantotu elektrību, gāzi, granulām, malku un koksnes briketēm. Atbalsts tiks sniegts par periodu no šā gada 1. jūlija līdz 2023. gada 30. aprīlim. Par to vēl jālemj Saeimai.

Šāgada jūlijā salīdzinājumā ar pērnā gada jūliju vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 21,5%. Tas ir augstākais rādītājs, kāds fiksēts Centrālās statistikas pārvaldes datos kopš 1998. gada. Pārtikas un bezalkoholisko dzērienu grupā cenas gada laikā palielinājušās par 24,3%.

Šogad tiks indeksētas pensijas, kas nepārsniedz 534 eiro, pirmdien informēja Labklājības ministrija. Šajā gadā izdienas, invaliditātes, apgādnieka zaudējuma pensijām un atlīdzībām tiks piemērots indekss 1,2287.

Rīgas dome izraudzījusies būvnieku Uzvaras pieminekļa nojaukšanai Pārdaugavā, taču drošības apsvērumu dēļ pagaidām tā vārdu neatklāj. Pieminekļa nojaukšanu sāks augustā. Kompleksa nojaukšanai un teritorijas labiekārtošanai dome piešķirs 2,1 miljonu eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu