Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima pagājušajā nedēļā apstiprināja Ilzi Indriksoni (NA) ekonomikas ministres amatā un A/P izvirzīto Kristapu Eklonu par iekšlietu ministru. Kariņa valdībā kopš tās izveidošanas 2019. gada janvārī nomainīti septiņi no 13 ministriem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā nedēļā tiešsaistē uzrunāja Saeimu. Viņš pateicās par Latvijas valsts un iedzīvotāju palīdzību, pauda sašutumu par dažu rietumvalstu politiķu aicinājumiem Ukrainai piekāpties un aicināja Eiropā cienīt kopējās vērtības un katru tautu. 

Valdība otrdien atbalstīja pašreizējo Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieces Ilzes Znotiņas virzīšanu iestādes priekšnieces amatā uz vēl vienu termiņu. FID priekšnieku pēc Ministru kabineta ieteikuma uz pieciem gadiem amatā ieceļ Saeima.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien atbalstīja prokuratūras lūgumu izdot kriminālvajāšanai deputātu Mārtiņu Bondaru (A/P). Par to vēl būs jābalso Saeimai. Bondars paziņoja par atkāpšanos no parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja amata un lēmumu nekandidēt 14. Saeimas vēlēšanās. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu