Bubuļa sabrukums • IR.lv

Bubuļa sabrukums

2
Pauls Raudseps

Putins pats sagrāvis ilgi būvēto mītu par NATO paplašināšanos kā draudu Krievijai

Sakarā ar NATO paplašināšanos, tostarp jaunu dalībvalstu — Somijas un Zviedrijas — uzņemšanu aliansē, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien teica: «Krievijai nav problēmu ar šīm valstīm, nav.» Tiešus draudus šī paplašināšanās Krievijai neradot.

Hallo! Vladimir! Esi pēdējā laikā pabraukājis pa Maskavu, kur izlīmēti plakāti nosauc Astrīdu Lindgrēnu un citus slavenus zviedrus par nacisma atbalstītājiem? Cīņa pret nacismu taču Krievijai ir svēta lieta, un, lai gan Lindgrēna jau sen kā mirusi, Karlsons allaž lido atkal.

Vai tu kādreiz sazinies ar Krievijas Ārlietu ministriju, kura, turpinot jau gadiem iekopto retoriku, vēl tikai pagājušajā nedēļā solīja atbildes soļus uz Somijas lēmuma «radītajiem draudiem Krievijas nacionālajai drošībai»?

Rodas iespaids, ka vislielākie iebildumi pret Somijas un Zviedrijas uzņemšanu ir nevis NATO mūžīgi apdraudētajam Putinam, bet gan alianses dalībvalsts Turcijas prezidentam Erdoganam. Lēmumam par jaunu valstu uzņemšanu jābūt vienbalsīgam, bet Erdoganam nepatīkot Zviedrijas pielaidīgā attieksme pret Ankaras naidniekiem — Kurdistānas Strādnieku partijas pārstāvjiem. Taču Erdogana skarbie vārdi, domājams, ir tikai sākums Stambulas tirgus sarunai, un gan jau visas iesaistītās puses vienosies par darījuma cenu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu