Uzvējo dabiskais aromāts • IR.lv

Uzvējo dabiskais aromāts

Redžīna Klapka

Karstas dušas patieso luksusu spēj novērtēt tikai tas, kurš reiz jutis sviedriem un ugunskura dūmiem piesūkušos drēbju apskāvienu pārgājiena pēdējā dienā. Došanās pie dabas liek cilvēkam ne tikai apzināties tās skaistumu, atjaunošanās spēju un civilizācijas neskartas vietas šķīstību, bet arī paša divkājaiņa sušķību. 

Lielākoties jau pirmās dienas vakarā pilsētā nopulētais tēls šķiet apsūbējis, bet ar dezodorantu, kas solījis 48 stundu noturību, sāk sacensties dabiskais aromāts, kamēr matos ierušinās visa dzīva radībiņa. Kad zem klajas debess pārlaista nakts, viss minētais strauji progresē.

Būtu jāpaiet krietni ilgam laikam savvaļā, lai cilvēks atgrieztos pie tik dabiskas spējas pašam sevi sakopt bez ārējas palīdzības, kāda piemīt dzīvniekiem, kaut vai kaķiem. Matu struktūra atjaunotos. Starp citu, pat to matu, kuru ikdienā mums it kā nemaz nav! Āda kļūtu biezāka vārda tiešā nozīmē. Un, iespējams, pat mazinātos prasības. Tomēr ar dažām dienām vai pat mēnesi no civilizācijas nošķirtā meža namiņā nepietiks, lai mazinātu pilsētnieka vēlmi pēc ierastās ķermeņa dailes. 

Tās uzturēšanai varianti ir vairāki. Vienai no vienkāršākajām un pieredzējušu ceļotāju iecienītākajām taktikām varētu dot nosaukumu «pa bēbīšu modei». Tā kā mugursomā svarīgs katrs līdznesamais grams, svarīgi izvēlēties bagāžu ar plašu pielietojumu. Un izrādās, pasaulē gandrīz nav citu tik dažādi izmantojumu lietu kā mitrās salvetes un bērna dibena apbēršanai paredzētais pūderis. Ar salvetēm, jūs jau paši saprotat, var gan savākt, gan notīrīt, gan saslaucīt, gan paberzēt ne tikai nošmulētu muti, bet arī lipīgas rokas un tās ķermeņa daļas, ko mums patīk dēvēt par privātām. Nemaz nerunājot par mugursomas iekšiņu, kurā izlijis tas, kam pilnīgi noteikti nevajadzēja izlīt, vai pusdienu šķīvi, kad vienīgā upīte tālu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu