Gaidām... • IR.lv

Gaidām…

Nellija Ločmele

Kolēģis no Maskavas ziņo, ka sīpoli maksā eiro kilogramā, internetā bloķētas ārzemju ziņu vietnes un iztrūkst agrāk tik pierastā gatavošanās galvenajiem svētkiem — 9. maijam. Šoreiz uz parādi Sarkanajā laukumā nav ielūgti ārzemju čiekuri, pat ne mūžīgais Lukašenko. Jo histēriskāk kliedz TV šovos, jo klusākas esot parasto maskaviešu sarunas par kara tēmu.
Taču oficiālā Kremļa retorika kļūst aizvien dīvaināka — izrādās, tas ir vēl iespējams. Šonedēļ uzzinājām, ka saskaņā ar putinistu loģiku ne tikai ukraiņi paši sevi bombardē, izvaro un slepkavo Ukrainā, bet nacisma dedzīgākie piesedzēji esot tieši ebreji — Zelenskis, Izraēlas valsts un piedevām Latvijas prezidents Levits. Šī absurda kulminācija būtu paziņojums, ka holokaustu īstenoja paši ebreji, un faktiski Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs to arī pateica, norādot uz Hitlera «ebreju asinīm». Kā šis traģifarss var beigties? Gaidām.
Par laimi, tikmēr Latvijā notiek labas lietas. Pagājušajā nedēļā biju Bērnu slimnīcā, kur pilnā sparā ris būvdarbi. Mums drusku jābruņojas ar pacietību, jo iecerētais rezultāts nenāks ātri — nav runa par sīku kosmētisku remontu, bet vērienīgu attīstības plānu, ko iezīmējis slimnīcas vadītājs Valts Ābols ar komandu. Unikāla tā daļa ir jauna zinātnes centra izveide, kas mazajiem pacientiem tepat Rīgā ļaus saņemt vismodernāko palīdzību. Tas būs iespējams, pateicoties 20 miljoniem eiro, ko slimnīcai ziedos uzņēmējs Džons Tallijs. Viņa ģimene ir piedzīvojusi ļoti traģisku zaudējumu, taču Džons ir atradis spēkus, lai šīs sāpes pārvērstu par cerību citām ģimenēm. Apbrīnas un pateicības vērts ieguldījums nākotnē!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu