Karš un mēs • IR.lv

Karš un mēs

5
Pauls Raudseps

Krievvalodīgo atklātā vēstule par uzbrukumu Ukrainai pelnījusi atbalstu

Kaujas par Donbasu ir tikai viena daļa no daudz plašāka kara, kurš tiek izcīnīts arī Latvijas cilvēku prātos — starp autoritāro domāšanu, kas grimst pagātnes dubļos un asinīs, un demokrātiskajām vērtībām, kuras pasargā indivīda brīvību un uz tās pamata ceļ labāku nākotni.

Rezultāts nav prognozējams. Kara uzjundītās emocijas var sašķelt sabiedrību vēl vairāk nekā līdz šim.

Taču karš Ukrainā var arī kļūt par pozitīvu pavērsiena punktu Latvijas attīstībā, ja nostiprināsies izpratne, ka, par spīti etniskajām un citām atšķirībām, mūs vieno uzticība principiem, kuri veido demokrātiskās Latvijas Republikas pamatus.

Cerības, ka labvēlīgs iznākums tiešām ir iespējams, vairo pagājušajā nedēļā publiskotais paziņojums Karš un mēs: Latvijas krievvalodīgo atklātā vēstule, kuru parakstījuši vairāk nekā 110 žurnālisti, mākslinieki, ārsti, juristi, uzņēmēji un citu profesiju pārstāvji, starp kuriem ne viens vien ir pazīstams un guvis atzinību starp latviešiem: žurnāliste Olga Dragiļeva, Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva, epidemiologi Jurijs Perevoščikovs un Ņikita Trojanskis un daudzi citi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu