Sīkiem soļiem • IR.lv

Sīkiem soļiem

10
Nellija Ločmele

Pirms ķerties pie šīs slejas, no galda novācu piezīmju bloknotu, krūzi, iedvesmai notiesāto konfekšu papīriņus un telefonu. Tīrs laukums! Nesen BBC vietnē izlasīju, ka pasauli pārņēmušo nedrošības stresu var mazināt ar sīkiem soļiem, kas palīdz atjaunot mieru un paškontroli. Piemēram, nokārtot galdu. Jā, notiek karš, un turpinās pandēmija, bet kaut ko mēs spējam kontrolēt. Psihologi secina, ka tas nav pašapmāns, bet gan iedarbīga taktika veselības un veiktspējas uzlabošanai. Kādā ASV pansionātā pētījums ar senioriem apstiprinājis, ka pusotra gada laikā labāka veselība izrādījusies tiem, kam uzticēts pašiem parūpēties par telpaugu un savas istabas iekārtojumu, nevis viņi atstāti pilnīgā darbinieku gādībā.

Palīdz arī labas ziņas. Lūk, viena tiešām ilgi gaidīta — izdevniecība Liels un mazs atzīta par labāko bērnu grāmatizdevēju Eiropā. Suminām!

Nezinu, vai par labu ziņu uzskatīt to, ka Latvijas bankās iesaldēti 55 miljoni eiro, kas pieder Kremlim pietuvinātām sankcionētām personām. Jo izklausās maz. Taču pārbaudes par saistīto uzņēmumu tīkliem vēl turpinās. ES un ASV veido īpašas izmeklētāju komandas, lai dzītu pēdas no sankcijām paslēptajiem aktīviem. Tas ir svarīgi. Katrs miljards, kas iesaldēts Putina kliķes pārstāvjiem, soli pa solim var tuvināt brīdi, kad asiņainā kara vedēji apjautīs — nav vērts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu