Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1
Aldis Laviņš. Foto — LETA

Satversmes tiesa ievēlēja Aldi Laviņu par savu priekšsēdētāju. Vēlēšanas notika jau trešo reizi. Iepriekšējās divās ST nespēja vienoties par amatu sadali.

Latvijas Ģenerālprokuratūra apkopos Ukrainas iedzīvotāju liecības par piedzīvotajiem kara noziegumiem, lai iesniegtu tās Starptautiskajā Krimināltiesā Hāgā.

Latvijā pagājušajā nedēļā vizītē ieradās NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, kurš apliecināja — 130 iznīcinātāji atrodas augstas gatavības pakāpē, lai aizsargātu Baltijas gaisa telpu. Viņš, tāpat kā Kanādas premjerministrs Džastins Trudo un Spānijas valdības vadītājs Pedro Sančess apmeklēja militāro bāzi Ādažos. Latvijā jau esošajiem 350 Spānijas karavīriem pievienosies vēl 150. Kanāda uz Latviju nosūtīs vēl 130 karavīrus, kā arī papildu karakuģi un lidmašīnu gaisa telpas patrulēšanai. Kanāda arī pagarinājusi savu misiju Austrumeiropā, kuru bija paredzēts pabeigt šogad.

Latvijā kopš kara sākuma 271 Ukrainas pilsonim izsniegta humānā vīza ar tiesībām uz nodarbinātību. Rīgā līdz pagājušās nedēļas beigām bija izmitināti gandrīz 850 Ukrainas bēgļi. Iekšlietu ministre Marija Golubeva (A/P) aicināja pierīgas pašvaldības mainīt savu attieksmi pret bēgļu uzņemšanu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu