Manī ir izdzīvotāja gēns • IR.lv

Manī ir izdzīvotāja gēns

Lauris Dzelzītis. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Aktieris Lauris Dzelzītis (43) ne tikai saņēmis pirmo Lielo Kristapu savā mūžā, bet arī, kā pats saka, piedzīvojis smagāko gadu dzīvē. Atteikties no jūtām un daudz ceļot — tāds ir viņa plāns tuvākajai nākotnei

Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis pirms dažām nedēļām saņēma Lielo Kristapu nominācijā «Labākais aktieris otrā plāna lomā» par Ļeņina lomu filmā Gads pirms kara. Aktieris par balvu ir ļoti priecīgs, tas ir pirmais Lielais Kristaps viņa aktiera karjerā. Bet citādi pagājušais gads esot bijis sliktākais mūžā. Dažādu apstākļu un notikumu rezultātā viņš ieslīga pamatīgā depresijā. 

Šobrīd jau esot krietni labāk. Tomēr aktieris saka: «Skumjas ir manas dzīves neatņemama sastāvdaļa.» Tāpēc jāatrod sava formula, kā dzīvot tālāk. «Dzīve ir kaut kas vairāk, nekā būt laimīgam. Neesi laimīgs? And so what? Vismaz esi liecinieks interesantām norisēm.» Kad pasaule šķiet pavisam sašķīdusi, Lauris raksta dzejoļus. Sev. Visticamāk, citi tos nekad neieraudzīs.

Kādu Ļeņinu, gatavojoties lomai, sev atklāji tu?
Esmu dzimis 1978. gadā, esmu no paaudzes, kuru vēl uzņēma oktobrēnos un pionieros. No Ļeņina mazbērnu paaudzes. (Smejas.) Neierakstījos sabiedrībā, biju huligāns, tāpēc par sodu mani neuzņēma oktobrēnos, vēlāk pionieros. Atceros, visa klase brauca uz Rīgu, tikai es ne. Visi bija ēduši slaveno Pingvīna saldējumu, un tas man bija lielāks trieciens par neuzņemšanu kādā organizācijā.

Attiecībā uz Vovu… Bērnībā lasīju paranormāli daudz, un stāsti par Ļeņinu bija obligātā literatūra, man tie labi palikuši atmiņā. Vladimiram Iļjičam bija vecāks brālis Saša, atceros, Vova visu darīja kā Saša. Un teica — tā kā Saša, tā kā Saša. Vēl arī episkie stāsti, kā viņš strādāja Kremlī, un dega spuldzīte. Mums stāstīja, cik viņš ir varens, labs…

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu