Podkāsts nr.119: Lidojumu aizliegums virs Ukrainas. Krievi un Putins. Par stratēģiju un taktiku soctīklos • IR.lv

Podkāsts nr.119: Lidojumu aizliegums virs Ukrainas. Krievi un Putins. Par stratēģiju un taktiku soctīklos

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Krievijas sabumbotais dzemdību nams Mariupolē izraisa šausmas un dusmas. Ko darīt?

Kara otrajā nedēļā, līdztekus ziņām par ukraiņu varonīgo pretošanos, aizvien biežāk redzam, kā Krievijas bruņotie spēki apšauda un bumbo Ukrainas iedzīvotājus. Redzot tādas ainas, jūtam sašutumu un aizvien neatlaidīgāk prasām — kā varam palīdzēt Ukrainai un piespiest Putinu izbeigt karu?

Iespējamās atbildes uz šiem jautājumiem ir daudz, bet šajā raidījumā apskatīsim trīs, kas pēdējā laikā piesaistījušas sevišķu uzmanību. Parunāsim par aicinājumiem NATO ieviest virs Ukrainas lidojumiem slēgtu zonu. Apspriedīsim, kas pašai Krievijas tautai būtu jādara, lai apstādinātu sava prezidenta Putina noziedzīgo karu. Tā kā cīņa par prātiem dažkārt ir tik pat svarīga kā cīņa par fizisku teritoriju, apskatīsim arī, ko katrs no mums var darīt, neatejot no ekrāna, lai apkarotu dezinformāciju un veicinātu patiesas informācijas izplatīšanu.

Spriež Laura Dumbere, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu