Pret globālu ļaunumu • IR.lv

Pret globālu ļaunumu

4
Aivars Ozoliņš

Ukraiņi karo par Krievijas impērijas galu

Putins zaudēja karu brīdī, kad deva pavēli iebrukt Ukrainā. Jo nežēlīgāk viņš mēģina «uzvarēt», jo smagākas sekas būs arī Krievijai. Pēc Krievijas armijas sākotnējām neveiksmēm karš viņam tikai sākas un nebeigsies, kamēr viņš būs pie varas.

Vai tie būs mēneši vai dienas — neviens pašlaik nevar prognozēt, kurā brīdī, taču kara sekas Putinu panāks, lai kādos iedomu bunkuros viņš mēģinātu patverties. Kad tas notiks, Krievija būs zaudējusi arī impēriju, kuras saglabāšana bija šā kara mērķis.

Bez Ukrainas Krievija nav impērija, kā hrestomātiski teicis bijušais ASV prezidenta Kārtera nacionālās drošības padomnieks Zbigņevs Bžeziņskis. Un Krievija jau ir bez Ukrainas, turklāt paliks arī bez Baltkrievijas, kuras diktators Lukašenko ir izlēmis iet kopā ar saimnieku līdz abu galam. Kad būs aizgājuši, pašreizējā melnbaltā labā un ļaunā pretnostatījuma vietā būs neskaidrāka bilde — kāda būs Krievija, kas būs tās vadītāji, kādas būs viņu attiecības ar Rietumiem, ar autoritārajiem «klientiem» kaimiņvalstīs un arī ar Krievijas Federācijas subjektiem.

Daži notiekošo dēvē par trešo pasaules karu, kurā Krievija mēģina sagraut pasaules kārtību. Dievs dod, lai tā paliek tikai metafora un Putinam nerodas pašnāvnieciska iespēja aizsniegties līdz kodolkara pogai. Lai īstenība, kā vienmēr, ir pretēja Kremļa runātajam un viņu pašu piemeklē novēlējums Ukrainas armijai gāzt savas valsts vadītājus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu