Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Foto — LETA

Ekonomisko lietu tiesa pirmdien attaisnoja visus deviņus tā dēvētajā otrajā digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētos, to skaitā bijušo premjerministru Andri Šķēli, satiksmes ministru Aināru Šleseru un Tet valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi. Prokurors prasīja atzīt apsūdzētos par vainīgiem krāpšanā, bet tiesnesis attaisnojošo spriedumu pamatoja ar cietušā trūkumu, jo Tet jeb bijušais Lattelecom sevi par tādu neuzskatot. Pēc pilnā sprieduma saņemšanas to varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs pieteica noraidījumu apelācijas instances tiesas sastāvam, apturot nule sākto krimināllietas otrās instances procesu Rīgas apgabaltiesā. Pirmās instances tiesa ilga gandrīz 12 gadus. Nepilnu gadu Lembergs atrodas Rīgas Centrālcietumā, ir pārslimojis Covid-19 un prasa 10 tūkstošu eiro kompensāciju no Ieslodzījuma vietu pārvaldes par balstvakcīnas nenodrošināšanu.

Tiesa pirms termiņa nosacīti atbrīvojusi no cietuma Latvenergo kukuļņemšanas lietā notiesāto bijušo valsts uzņēmuma viceprezidentu Aigaru Meļko.

Valdība plāno lemt par Covid-19 ierobežojumu atcelšanu un mēģinās tos saskaņot ar Lietuvu un Igauniju. Aizvadītajā nedēļā atklāto slimības gadījumu skaits pieaudzis par 68%, un patiesais inficēto skaits lēsts pat trīs reizes lielāks. Līdz ar to darba devējiem vairs nebūs jāiesniedz SPKC kontaktpersonu saraksti. Infekcija plaši skārusi mediķus — Daugavpils slimnīcā saslimuši ap 65, Stradiņa slimnīcā — ap 200 darbinieku. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu