Kārlis un Anete, Vaivaru picu cepēji • IR.lv

Kārlis un Anete, Vaivaru picu cepēji

1
Pirmajās divās darbadienās Kārlis Leitis (25) un Anete Siņavska (24) Stacija Vaivari Pizza pārdeva pa 45 picām. Tad izbeidzās mīklas sagataves. Nākamajās divās dienās pie pircējiem devās 2x80. «Domājām, ka pirmajā mēnesī tiksim galā divatā. Bet jau pirmajā dienā zvanījām pazīstamam džekam: «Klau, mēs varētu tev darbiņu piedāvāt!»» Foto — Lauris Aizupietis
Ieva Puķe

Kad vērām durvis, cilvēki jau stāvēja ārā un gaidīja. Nāca un nāca. Domāju: vai tiešām Vaivaros tik daudz cilvēku dzīvo? Tā pirmo darbadienu, 18. janvāri, atceras Stacija Vaivari Pizza saimnieks Kārlis Leitis. Restaurētā bijusī dzelzceļa stacijas ēka piecus gadus pēc perona modernizācijas stāvēja tukša. Kārlis iespēju darboties arhitektūras piemineklī ieguvis Latvijas Dzelzceļa rīkotajā nomas tiesību izsolē. «Nomaļa vieta, ūdens nebija pievilkts, paši dabūjām to ierīkot. Bet es ticēju idejai. Kāpēc nomāt «tikai telpas», ja var dabūt vietu ar stāstu, ap kuru būvēt kafejnīcas identitāti?» 

Pie sienām — vilcienu kustības saraksts, bildes ar Raini peldkostīmā un pārpildīto pludmali ap restorānu Jūras pērle padomju laikos. Profilam feisbukā izvēlēts šrifts, kas ļoti līdzīgs stacijas uzrakstam. «Pirmajai ziņai jau bija ap 30 000 skatījumu,» palepojas Kārlis. «Mana draudzene Anete Siņavska ir beigusi studijas mārketingā, bet es savu sociālo tīklu māku esmu «uzkačājis» ar sporta video. Braucu ar BMX, kādreiz biju arī Latvijas elitē.» 

1928. gadā celtā ēka Kārlim zib bērnības atmiņās. Vasarās viņš ciemojās pie vecmāmiņas, kura dzīvo starp Asariem un Vaivariem. «Esmu jūrmalnieks tikai trīs gadus. Pabeidzu Rīgas Juridisko augstskolu, tad nolēmām ar Aneti izremontēt pirti, kas omei bija sētā, un ievākties tur dzīvot.» 

Studiju pēdējā gadā Kārlis sapratis, ka jurists tomēr nebūs. Sācis organizēt Streetfood festivālus Kalnciema kvartālā un tirdziņus Āgenskalna tirgū. «Nodomāju — varbūt pašam arī vajadzētu kādā ēdiena «bizītī» lēkt iekšā?» Iestājies Restorānu servisa skolā, lai mācītos par pavāru. Tieši tad sākusies strikta mājsēde. «Bezjēdzīgi skatīties Zoom, ko stāsta tehnikuma pasniedzēja, ja YouTube par brīvu vari vērot pasaules labākos šefpavārus! Ļoti noderīgi, ka no pavārskolas tomēr tiku praksē restorānā 36. līnija, pastrādāju arī picērijā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu