Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

KINO. AUTORU KOLEKTĪVS. LATVIJAS KINOMĀKSLA. JAUNIE LAIKI. 1990—2020. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Zinātnisko monogrāfiju veidojusi Latvijas Kultūras akadēmijas pētnieku grupa. «Viena no svarīgākajām monogrāfijas iezīmēm ir tās autoru pozīcija aplūkot Latvijas kino attīstību ne tikai Eiropas, bet arī pasaules kino kontekstā,» raksta kinozinātnieks Viktors Freibergs. Apgāda cena 10,40 €.


BĒRNIEM.
ARNOLDS AUZIŅŠ. TRIKS UN ČIKS. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. «Dzejoļi uzrunā bērnus draudzīga vectētiņa balsī — jokojot, vērojot, par šo un to pabrīnoties, ironizējot, sabarot un dodot labi domātus padomus —, cenšoties iekļauties jaunākās paaudzes dzīvē. Tieši tādi ir mūsu vectētiņi, un tādus mēs viņus mīlam,» raksta krājuma redaktore Inese Zandere. Apgāda cena 11 €.


VĒSTURE.
ANDRIS LEVĀNS. MĀRIS ZANDERS. AIZMIRSTĀ LIVONIJA: SAVĒJĀ VAI SVEŠĀ, TUMŠĀ VAI ROMANTISKĀ? IZDEVNIECĪBA AMINORI. Krāšņi ilustrētajā grāmatā var atrast atbildes uz jautājumu, vai viduslaiki tiešām bija reliģiska fanātisma, nebeidzamu karu, tumsonības un ekonomiskas mazspējas laikmets? Ceturtā sērijas Latvijas vēstures mīti un versijas grāmata. Apgāda cena 11 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu