Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

FOTOGRĀMATA. DOMINIKS GEDZJUNS. 1956—1961. IZDEVĒJS BIEDRĪBA KULTKOM. Poļu izcelsmes latviešu fotogrāfs Dominiks Gedzjuns (1918—1998) bija viens no pirmajiem Latvijas fotožurnālistiem pēc Otrā pasaules kara. Grāmatā skatāmas 137 krāsu un melnbaltas fotogrāfijas no viņa 40 darba gados tapušā fotoarhīva, sniedzot ieskatu 20. gadsimta 50. gadu beigu un 60. gadu sākuma Latvijā. Izdevēja cena 25 €.


VĒSTURE.
ĀDOLFA KARNUPA DIENASGRĀMATAS. IZDEVĒJS LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS. Ādolfs Karnups (1904—1973) bija viens no talantīgākajiem Latvijas vēsturniekiem, vadīja arheoloģiskos izrakumus un etnogrāfiskās ekspedīcijas, publicēja vairāk nekā 150 zinātnisku rakstu. Dienasgrāmatas rakstītas no 1941. gada 4. janvāra līdz 1946. gada 15. martam un vēsta ne tikai par ikdienas dzīvi un darbu muzejā, bet arī izgaismo kultūras un zinātnes institūcijām sarežģīto un nežēlīgo okupāciju varu pārmaiņu laiku Latvijā. Izdevēja cena 30 €.


ESEJAS.
ANDREJS JOHANSONS. ESEJAS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Latviešu kultūrvēsturnieka un zinātnieka Andreja Johansona eseju krājumu veidojis viņa dēla Pāvils Johansons. Grāmatā iekļauti darbi, kas sarakstīti no 1953. līdz 1962. gadam. «Kā rakstības stilā, tā arī domāšanas matricās Johansona teksti ir pilni sava laikmeta zīmju. Johansons vēl pārstāv to laiku, kad izglītotam cilvēkam zināt Romas imperatoru secību bija tikpat likumsakarīgi, cik nesenāko norišu hronoloģiju,» raksta grāmatas redaktors. Apgāda cena 12 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu