Nepālas kartupelis

Himalayan International ražotnes vadītāja Līga Aļijeva (pa kreisi) un uzņēmuma īpašniece Aija Parlagreko. Foto — Māris Justs
Dinija Jemeļjanova
Print Friendly, PDF & Email

Savulaik par Latvijas siera galvaspilsētu iesauktajos Preiļos divu gadu garumā tika meklēta recepte Eiropā vēl nekad netapušam biezpiena produktam. Un atrada. Himalayan International ražo kārumus suņiem jeb graužamsieru

Preiļu slimnīcas pagalma vidū viegli vēdī pēc silta piena. Varētu domāt, ka virtuvē kāds pacientiem vāra brokastu putru, taču izrādās — korpusā starp stacionāru un poliklīniku tiek darināti gardumi suņiem. Graužamsiera ražotne gan šeit atradīsies vēl tikai pāris mēnešus, saimnieces steidz atklāt savu prieku par drīzumā gaidāmajiem jurģiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu