Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Novembrī vidējā elektroenerģijas cena Latvijā sasniedza jaunu maksimumu — 125,39 eiro par megavatstundu. Tas ir par 18% vairāk nekā oktobrī, bet 3,1 reizi augstāka salīdzinājumā ar 2020. gada novembri. Pirmdien elektrības cena biržā pārsniedza 62 centus par kW/h, kas ir augstākā Latvijā fiksētā elektrības cena. Koalīcija meklēs risinājumus elektrības cenu kompensācijai iedzīvotājiem. Viens no priekšlikumiem ir samazināt PVN elektrībai no 21% līdz 5%, pirmdien paziņoja valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV).

Valdība otrdien lēma līdz plkst. 23 pagarināt darba laiku to saimniecisko pakalpojumu sniegšanai un pasākumu norisei, kuri ārkārtējās situācijas laikā var notikt zaļajā režīmā jeb vidē ar Covid-19 sertifikātiem. No 15. decembra strādāt klātienē varēs arī tās personas, kuras būs pilnībā vakcinētas pret Covid-19, taču vēl nebūs pagājušas 14 dienas vakcinācijas sertifikāta saņemšanai.

No 29. novembra līdz  5. decembrim Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits samazinājies par 22%, pirmdien informēja SPKC. Par 23% samazinājies stacionēto pacientu skaits.

Šogad 3. ceturksnī vidējā bruto darba samaksa par pilnas slodzes darbu bija 1280 eiro. Mēneša vidējā alga palielinājās par 121 eiro jeb 10,4%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu