Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

VĒSTURE. ZIGMĀRS TURČINSKIS. ZIEMEĻLATGALES NEATKARĪBAS VIENĪBA. PRETOŠANĀS PADOMJU OKUPĀCIJAI. 1946.—1954. GADS. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Pētījums veltīts pretošanās kustībai pret padomju okupāciju Latvijā, ko īstenoja nacionālo partizānu Ziemeļlatgales Neatkarības vienība. Dokumentos un liecībās balstīts stāsts par šīs organizācijas izveidi, darbību un bojāeju, vēstot arī par citām apkārtnes grupām. Apgāda cena 21,25 €.


BĒRNIEM. ANDRUSS KIVIREHKS. ĒRMS UN FEISBUKS. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. 
30 stāstiņi, kas vēsta par notikumiem bērnudārzā, mājās un skolā, ik pa brīdim ievedot cilvēkus arī augu, dzīvnieku, lietu un pārdabisku būtņu pasaulē. Bērniem šāda pārvietošanās starp ticamo un neticamo ir uzjautrinoša un saistoša, bet pieaugušie novērtēs, ka grāmata bez didaktiskas pamācīšanas runā par svarīgām bērna pieaugšanas tēmām. Apgāda cena 11 €.


ROMĀNS. LINDA NEMIERA. RĪGAS RAGANAS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. 
Darbība norisinās gan mūsdienās, gan 20. gadsimta sākumā. Romāna galvenā varone Ieva, kurai ir talants sazināties ar mirušajiem, cenšas izprast, kādu mistēriju slēpj Rīgas namu fasādes. Viņa atklās gan draugus, gan ienaidniekus un šo to arī par savu ģimeni. Romānā darbojas arī slavenais galvaspilsētas mērs Džordžs Armitsteds, arhitekts Eižens Laube, mistiķis Eižens Finks un citas vēsturiskas personas. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 16,99 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu