Bez bēdu! • IR.lv

Bez bēdu!

Māra Baltiņa ģimene ar savu Tesla Model 3 dodas arī garos ceļojumos — šovasar divreiz bijuši Itālijā. Foto no privātā arhīva
Ieva Jakone

Kas jāņem vērā, ceļojot ar elektromobili

Šis stāsts lauzīs daudzus stereotipus. Piemēram, to, ka elektromašīna būs pareizā izvēle tikai tad, ja dzīvojat Rīgā vai pierīgā, vai ar šādu auto nevar doties ceļojumos, vai tas nav piemērots ģimenei ar trim bērniem. Vidzemnieka Māra Baltiņa pieredze rāda — elektromašīna sniedz tādu pašu brīvību kā jebkura normāla mašīna. Varbūt pat lielāku. 

Viņa pieredzi gan varbūt nevajadzētu vispārināt viena ļoti būtiska iemesla dēļ. Viņš brauc ar Teslu. «Ir Tesla, un ir citas elektromašīnas,» viņš saka intervijā. Varbūt izklausās mazliet augstprātīgi, bet izlasiet līdz galam! Jūs sapratīsit, kas viņam liek tā teikt.

26 tūkstošu ietaupījums

Ķiršsarkano Tesla Model 3 Baltiņu ģimene iegādājās 2019. gada septembrī. Tas ir pilnpiedziņas auto, kas darbināms tikai ar elektrību. Turklāt tā nosaukumā ielikts viens no šīs mašīnas lielākajiem trumpjiem — Long Range jeb lieliem attālumiem. Ja gaisa temperatūra ir aptuveni +15 grādu un braukšana ir mierīga, ar pilnu bateriju var nobraukt 460—480 kilometrus. Ļoti daudz elektromobilim. Ne velti šīs mašīnas cena pirms diviem gadiem bija 60 tūkstoši eiro. Taču citu elektroauto Māris nemaz neapsvēra. 

Jau tad, kad Teslas dibinātājs Īlons Masks 2016. gadā prezentēja šo modeli, Māris automašīnas bildi pielika pie sienas. «Tā stāvēja kā mans mērķis, uz ko jātiecas,» viņš stāsta. Vīrietis darbojas informācijas tehnoloģiju jomā. Un Tesla ir tehnoloģiju mašīna, viņš skaidro, kāpēc izvēlējies tieši to. Intereses pēc patestējis arī citas elektromašīnas, taču neviena no tām līdz šim nav tik ļoti iekritusi sirdī. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu