Ģimenes lieta • IR.lv

Ģimenes lieta

3
Veronika Reinika ar mazmeitu Rūtu Reiniku-Preisu. Foto — Rūta Reinika
Laura Dumbere

Rūtas, Laura un Veronikas Reiniku radītais projekts Ričijs Rū rīko koncertu ir ģimenes izlolots sapnis — radīt literāru, muzikālu un vizuālu saturu, kas mazo latviešu bērnu acīs spētu nopietni konkurēt ar piedāvājumu angļu valodā

Viesošanās pie Reinikiem ir kā galvu reibinošs virpulis. Žurnālu Ir sagaida gandrīz visa kuplā cilts, vienīgi Lauris nevar piedalīties intervijā, jo tobrīd atrodas Kalifornijā. Noslīkstu milzīgā sirsnībā, viesmīlībā un skaļu balsu korī, jo šeit visi ir lieli runātāji un dziedātāji. 

Rūtas un Laura Reiniku mamma Dace stingri uzrauga, cik daudz izcilās Tērvetes beķerejas kūku esmu apēdusi, un, par spīti maniem vārgajiem protestiem, krāmē uz šķīvja papildporciju. Rūta pastāvīgi velk uz zoba vecmāmiņu: «Gribēju, lai tu uzraksti dzejoļus, kamēr esi pie prāta», bet Veronika nepaliek parādā un «atsēdina» Rūtu ar vienu dzēlīgu frāzi. Un visam pa vidu, spiegdams un kūkas pieprasīdams, zibinās ģimenes jaunākais un svarīgākais cilvēks Ričijs. 

Izdevniecības MicRec paspārnē tapušais projekts Ričijs Rū rīko koncertu ir Reiniku ģimenes kopdarbs ar mūsdienīgu jaudu. Pirmkārt, izdota skaisti ilustrēta grāmata ar vecmāmiņas Veronikas Reinikas bērnu dzejoļiem un izkrāsojamiem zīmējumiem grāmatas beigās. Grāmata jau piedzīvojusi vairākus metienus, tie izpirkti zibenīgā ātrumā — jādomā par nākamo.

Otrkārt, Lauris Reiniks katram dzejolītim komponējis dziesmu, ko iedziedājis kopā ar māsu Rūtu. Katrai dziesmai tapis mazam bērnam pievilcīgs mūzikas video, tie visi ir brīvi pieejami kanālā YouTube. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu