Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

STĀSTI. KARENA BLIKSENA. PĒDĒJIE STĀSTI. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Dāņu rakstniece Karena Bliksena (1885—1962) jau bija slavena ar saviem 1934. gada Septiņiem romantiskiem stāstiem, kad trīs gadus vēlāk iznāca lielus panākumus guvusī atmiņu grāmata No Āfrikas dziļumiem. Pēdējie stāsti (1957) gan nekļuva par Bliksenas pēdējo darbu, tomēr tieši tas tiek uzskatīts par viņas daiļrades vainagojumu, raksta tulkotājs Pēteris Jankavs. Apgāda cena 9,50 €.


BĒRNIEM. GADAGRĀMATA GARĀ PUPA. IZDEVĒJS BIEDRĪBA ASCENDUM. 
Gadagrāmatā publicēti 69 jauni dzejoļi bērniem, kā arī atdzejojumi no poļu, nīderlandiešu un somu valodas. Lasāma arī pašu bērnu rakstītā dzeja, Ineses Zanderes pasaka, Laumas Mellēnas eseja par tautasdziesmām un labi zināma, kā arī piemirsta bērnu dzejas klasika. Sastādītāja dzejniece Inese Zandere.


FILOZOFIJA. MILDA PALĒVIČA. DIENASGRĀMATAS UN ESTĒTISKĀS DOMAS ATTĪSTĪBA LATVIJĀ. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. 
Milda Palēviča (1889—1972) ir estētikas kā akadēmiskas disciplīnas aizsācēja Latvijā, liberālā feminisma pārstāve. Dienasgrāmatu pieraksti aptver laika posmu no 1911. līdz 1972. gadam, savukārt apcerējums Estētiskās domas attīstība Latvijā tapis 1960. gadā. Abi teksti tiek publicēti pirmo reizi. Grāmatas cena 19 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu