Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Foto — Scanpix

Apmēram 35 pašreizējie un agrākie valstu vadītāji un aptuveni 300 citu amatpersonu ārzonās noslēpušas miljoniem dolāru, liecina pētījums Pandoras dokumenti, kuru koordinējis Starptautiskais Pētniecisko žurnālistu konsorcijs. Līdz šim lielākā finanšu informācijas noplūde cita starpā atklājusi, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir saistība ar slepeniem aktīviem Monako. Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs nav deklarējis ārzonas investīciju kompāniju, kuru viņš izmantojis, lai iegādātos divas villas Francijas dienvidos. Jordānijas karalis Abdulla slepeni iegādājies īpašumus Lielbritānijā un ASV par apmēram 80 miljoniem eiro. Savukārt Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva ģimenes locekļi un līdzgaitnieki bijuši iesaistīti simtiem miljonu eiro vērtos nekustamo īpašumu darījumos Lielbritānijā.

Ar ārzonas firmas starpniecību luksusa dzīvokli Monako par 3,4 miljoniem eiro 2003. gadā nopirka Svetlana Krivonogiha. Krievijā jau sen baumo, ka viņa ir Vladimira Putina mīļākā, un neilgi pirms dzīvokļa pirkšanas laida pasaulē meitu, kuras dokumentos norādītais tēva vārds ir Vladimirs. No pieticīgas ģimenes nākusī Krivonogiha, kas kādu laiku pat strādājusi par apkopēju, tagad ir viena no lielākajām bankas Rossija akcionārēm, slēpošanas kūrorta līdzīpašniece un viņai pieder privāta jahta

ES ierobežos vīzu izsniegšanu Baltkrievijas režīma amatpersonām par mēģinājumiem destabilizēt situāciju ES ar nelegālo imigrantu palīdzību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu