Latīņu stunda • IR.lv

Latīņu stunda

Nellija Ločmele

Prokrastinācija. Lai met pirmo akmeni tas, kurš pats nav grēkojis. Atzīšos — pirms ķerties pie šīs slejas, nosērfoju internetā, meklējot pilnīgus niekus. Aizdomājos, kāds liktenis ir Murim ar Kuzju — kaķiem, kurus Nils Ušakovs iemitināja Rīgas domē, bet pēc viņa demisijas pūkaiņi zaudēja «mājas». Izrādās, Muris pērn devies labākos medību laukos, bet Kuzju adoptējusi Saskaņas deputāte.

Lūk, arī jūs tagad zināt šos niekus, lai gan es būtu varējusi ķerties uzreiz pie lietas un pieteikt šī numura tēmu — jaunās varas «restarta» pirmo gadu Rīgā. Daudz koku un tintes esam tērējuši, kritizējot Ušakova kleptokrātiju galvaspilsētā, tāpēc likās īpaši svarīgi apkopot jaunās domes darbus un arī kļūdas. Intervijā mērs Mārtiņš Staķis skaidro gan paveikto, gan neveiksmes — ne tikai starp rindām, bet arī tiešā tekstā redz berzi koalīcijā. Tā var izrādīties laba lieta! Rīdzinieki būs ieguvēji, ja politiskā konkurence liks strādāt efektīvāk, bet skumji būtu lielo iespēju izniekot sīkos kašķos un atbildības futbolā. Ceru, ka Staķa biznesa rūdījums liks pievērsties rezultātam. Prokrastinēt nav laika.

Un tepat degungalā ir bīstams piemērs, kāda cena ir nespējai izlemt. Valdībā diskusijas par obligātu vakcināciju noteiktām profesijām ir virpinātas vismaz kopš aprīļa — tagad septembrī beidzot nolemts šo prasību ieviest no novembra vidus. Šausmīgi gausi! Tikmēr inficēšanās, hospitalizācijas un mirstības skaitļi strauji kāpj, bet par to bremzēšanu nopietna saruna vispār nav sākusies. Vīruss gan neprokrastinē. Tam draugos citi latīņu cilmes vārdi — eksponenciāls pieaugums un exitus letalis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu