Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ATMIŅAS. VIESTURS PIRRO. BURLESKA POLĀRAJAM DINOZAURAM. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Mācītāja Viestura Pirro atmiņas par dienestu padomju armijā celtnieku bataljonā Kolas pussalā. Apraksts rada sajūtu, ka lasītājs ir pārcēlies 50 gadus senā pagātnē un piedzīvo nejēdzīgo padomju armijas ikdienu. Grāmatā iekļauts arī autora stāsts par iesaukumu militārajos manevros labu laiku pēc dienesta un padomju armijas slenga skaidrojums. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 14,98 €.


BĒRNIEM. INESE ZANDERE. DIVAS ALMAS. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. 
Meitenītes Almas dzīvē starp realitāti un iztēli nav stingras robežas. Vasaru pavadot laukos, līdzās mazai ciema kapsētai, kur šad un tad notiek bēres, Alma cenšas saprast atšķirību starp dzīvajiem un mirušajiem, dažādu ar miršanu un piemiņu saistītu izteicienu nozīmi. Autore par šīm eksistenciālajām lietām raksta ar gaišu humoru, kurā nopietnība un smaids nav viens no otra atdalāmi. Apgāda cena 10 €.


MĀKSLA. KATALOGS. RĪGAS MĀKSLINIEKU GRUPA — 100. LNMM UN IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. 
Rīgas mākslinieku grupas simtgadei veltīta izstāde patlaban skatāma Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Papildinot ekspozīciju, izdevums dod ieskatu 18 grupas biedru daiļradē. Katalogu veido ievads, darbu saraksts ar īsām autoru biogrāfijām un vairāk nekā 150 attēlu. 288 lappuses biezā grāmata izdota latviešu un angļu valodā. Apgāda cena 15 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu