Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Līdz otrdienai Covid-19 kumulatīvais saslimstības rādītājs Latvijā bija pārsniedzis 120, kas iepriekš noteikts kā atzīme, kad nāksies pastiprināt pandēmijas ierobežojumus. Pagājušajā nedēļā Covid-19 saslimšanu skaits pieaudzis par 38%, bet Covid-19 pacientu skaits slimnīcās — par 55%, pirmdien informēja SPKC. Vakcinēšanos pret Covid-19 Latvijā ir pabeiguši 47% pilngadīgo iedzīvotāju. ES pirmdien dalībvalstīm ieteica padarīt stingrākas pārbaudes ceļotājiem no sešām valstīm — ASV, Izraēlas, Kosovas, Libānas, Melnkalnes un Ziemeļmaķedonijas, kur pasliktinājusies Covid-19 situācija.

Ministru kabinets otrdien atsauca Saeimā iesniegto Vakcinācijas loterijas likumprojektu. Tas paredzēja izlozēt naudas balvas iedzīvotājiem, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pirmajā pusgadā pieaudzis par 5,1%, salīdzinot ar 2020. gada attiecīgo periodu. Gada otrajā ceturksnī pieaugums ekonomikā bijis straujāks, nekā sākotnēji lēsts, — IKP audzis par 11,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Jūlijā salīdzinājumā ar jūniju būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 1,8%. Būvmateriālu cenas pieauga par 3,1%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu