LŽA balvu saņem IR žurnāliste Gunita Nagle • IR.lv

LŽA balvu saņem IR žurnāliste Gunita Nagle

Publicitātes foto

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) Izcilības balvu 2020 kategorijā “Ziņa/Reportāža” ceturtdienas vakarā saņēma Ir žurnāliste Gunita Nagle par rakstu Četru bērnu māte. Mirusi. Savukārt LŽA Intas Brikšes piemiņas balvu par izcilu ieguldījumu žurnālistikā piešķīra pērn mūžībā aizgājušajam žurnālistam un Latvijas Universitātes pasniedzējam Rolandam Tjarvem.

Nominācijā “Analītika un pētniecība” balva tika piešķirta Indrai Sprancei un Anitai Braunai, kuras Latvijas Radio veidoja raidījumu sēriju par Aivara Lemberga prāvas aizkulisēm un Ventspils grupējumu, savukārt nominācijā “Analītika un pētniecība – Covid-19” balvu saņēma Sanita Jemberga un Inese Liepiņa no pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica par publikāciju sēriju Vakcīnu sāga.

Nominācijā “Intervijas un apraksts” balvu LŽA piešķīra Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta komandai – Aijai Kincai, Ivanam Milovam, Dacei Koklei, Edmundam Rimšānam par dokumentālo filmu Netīrā zona. Balva par izciliem sasniegumiem nominācijā “Jaunie formāti” tika LTV Ziņu dienesta un producentu kompānijas Buzz Division komandai, kurā bija Jānis Geste, Dagnija Neimane-Vēvere, Žanete Ostreiko, Kristiāna Grāmatiņa, Rojs Rodžers, par 16+ debatēm.

Balva pasniegta arī nominācijā “Veikums mazākumtautību valodā”, kurā laurus plūca Kristīna Hudenko un Kristīne Moisejeva no portāla rus.delfi.lv par darbu Kod.lv, savukārt nominācijā “Gada jaunais žurnālists” balvu saņēma ziņu portāla Apollo.lv žurnāliste Luīze Lote Āboliņa.

Gada redaktora balvu saņēma Anita Brauna no Latvijas Radio, bet Reģionālo un diasporas mediju balvu pasniedza laikraksta Neatkarīgās Tukuma Ziņas redakcijai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu