Pārņem stafeti • IR.lv

Pārņem stafeti

Jurijs Semjonovs
Elza Elksnīte, speciāli Ir

Tokijas Paralimpiskajās spēlēs no 24. augusta līdz 5. septembrim Latvija varēs lepoties ar septiņiem augsta līmeņa sportistiem

Šīs būs jau astotās vasaras paralimpiskās spēles pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurās būs pārstāvēta arī mūsu valsts. Kopš 2000. gada Latvijas paralimpieši ir izcīnījuši 15 medaļas, kas ir labākais rezultāts Baltijā un 49. labākais rezultāts pasaulē. 

Japānā mūsu sportistus gaida stingras epidemioloģiskās drošības prasības — katru dienu jāveic Covid-19 tests, jānēsā maska un jāievēro distance. Japānas pilsētā Fudži, uz kuru sākotnēji dosies sportisti, lai aklimatizētos un trenētos, viesnīcu pamest varēs, tikai lai dotos uz treniņu vietu, bet Tokijā sportisti ar treneriem un sporta ārstu dzīvos savā «burbulī».

Jurijs Semjonovs

Peldēšana (S8, 100 m peldējums uz muguras)
Pirmais starts 27. augustā pulksten 3
Jaunajam sportistam Jurijam šīs būs pirmās paralimpiskās spēles. 2018. gadā viņš savā klasē kļuva par Eiropas čempionu peldēšanā. Savukārt ar neatlaidīgu darbu un cīņassparu 2019. gadā pasaules čempionātā parapeldēšanā viņš izcīnīja 4. vietu, tādējādi nodrošinot dalību Tokijā. Arī šogad, par spīti Covid-19 radītajiem ierobežojumiem, kas ietekmējuši treniņu gaitu, Jurijs apliecinājis savas spējas Eiropas čempionātā, iegūstot 4. vietu. 


Rihards Snikus

Paralimpiskā iejāde
Pirmais starts 27. augustā pulksten 9
Sākumā iejāde bija viņa hobijs, lai uzlabotu veselību, taču kopš 2012. gada sportists ir kļuvis par vairākkārtēju Eiropas čempionu un paralimpiskajās spēlēs Londonā izcīnījis 4. vietu. Tokijā Rihards startēs ar daudzkārt godalgoto zirgu King of the Dance, kuru viņam uzticējusi Irina Andrusa. «Pat nezinu otru tik labestīgu cilvēku kā Irinas kundze, kura savu zirgu ir pilnībā atdevusi man, lai es trenētos,» stāsta paralimpietis. «Pašlaik esmu savā labākajā formā un arī King of The Dance. Cerams, ka negaidītu pārsteigumu nebūs un atvedīšu uz Latviju divas skaistas medaļas individual test un freestyle disciplīnā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu